Rendement

Wat wij met FBM meten, is het rendement van spelers. Rendement is gedefinieerd als:

Een spelers met een hoog rendement gaat goed om met de zijn tijd, ruimte en energie; en de tijd, ruimte en energie van zijn medespelers.

Wij gebruiken Bayesiaanse statistiek om te bepalen hoe hoog of laag het rendement van spelers is. Hiervoor hebben we één hoofdstatistiek, het overall rendement van een speler. Het overall rendement van een speler geeft aan wat de kans is dat een speler een team versterkt. Verder hebben we naast het overall rendement, nog drie substatistieken, namelijk:

  1. Aanvalsrendement, de kans dat een speler de aanval van het team versterkt.
  2. Verdedigingsrendement, de kans dat een speler de verdediging van het team versterkt.
  3. Omschakelrendement. De kans dat een speler het omschakelen van het team versterkt.
Kroos in Bayern Munchen 1 vs Real Madrid 1 2018-04-25 20:45:00 (1-2)
Kroos in Bayern Munchen 1 vs Real Madrid 1 2018-04-25 20:45:00 (1-2)

Onze metingen produceren per wedstrijd per speler een grafiek van hoe zijn rendementen zich tijdens de wedstrijd hebben ontwikkeld. Als enige data-provider zijn wij namelijk in staat om te laten zien hoe het rendement van een speler in een wedstrijd zelf is. Dit is belangrijk voor onder andere mental coaching omdat je precies kan zien bij welke spelers mental coaching waarschijnlijk zin heeft en bij welke niet omdat je verschuivingen in het rendement van een speler heel goed kan koppelen aan gebeurtenissen op het veld.